top of page
Yazarın fotoğrafıAydın Köşüş

Hpv Aşısı Sağlık Ocağında Yapılır mı?

Güncelleme tarihi: 15 Tem 2022


hpv aşısı sağlık ocağında yapılır mı
Hpv aşısı, rahim ağzı kanseri aşısı olarak da adlandırılan, hem rahim ağzı kanserinin gelişimini önlerken hem de genital siğillerin gelişme riskini azaltan aşılardır. Hpv aşısı Ankara ilinde pekçok özel klinik ya da muayenehanede yapılmaktadır.

Ancak hastaların en çok merak ettikleri ve bizlere sordukları sorulardan birisi de “hpv aşısı sağlık ocağında yapılır mı” şeklindedir. Bu makalemizde “hpv aşısı nerede yapılır”, devlet hastanesi ya da sağlık ocaklarında yapılabilir mi bu konuların cevaplarını bulacaksınız.

Hpv Aşısı Nerede Yapılır?

Hpv aşısı genellikle özel muayenehanelerde yada özel kliniklerde yapılmaktadır. İthal olan ve oldukça pahalı olan bu aşı maalesef sağlık ocağında yapılmamaktadır. Bu aşıların sağlık ocağında yapılabilmesi için sağlık bakanlığının ödeme kapsamına girmesi gerekmektedir. Aşının maliyeti nedeniyle şu anda sgk ödeme kapsamına girmesi çok mümkün görünmemektedir. Hpv aşısı devlet hastanelerinde de yapılmamaktadır. (Okuyunuz >>> Hpv aşısı yapan hastaneler Ankara)

Hpv Aşısı Yapan Devlet Hastaneleri Var mıdır?

Hpv aşıları sadece özel muayenehanelerde yada bazı özel hastanede yapılmaktadır. Özel hastanelerin çoğunda da yapılmamaktadır. Bu konuda hekimlerinde deneyimi oldukça sınırlıdır. Daha çok kadın doğum muayenehanelerinde yapılmaktadır. Kadın doğum hekimlerinin hpv aşıları, hpv testi ve genital siğil tedavisi konusunda tecrübeleri diğer branşlara göre oldukça fazladır. Devlet hastanelerinde hpv aşısı yapılmamaktadır.

Hpv aşısı özel sağlık sigortası karşılıyor mu?

Hpv aşısı sgk kapsamında olmadığı gibi pek çok özel sigorta kapsamında da değildir. Sizin özel sigortanızın kapsamına bağlı olarak çok nadiren karşılıyor olabilir. Bu konuyu özel sağlık sigortası şirketinden net olarak öğrenebilirsiniz. Türkiye'de zorunlu aşı kapsamında olmadığından özel sağlık sigortaları tarafından karşılanma ihtimali diğer aşılara göre daha düşüktür.

Hpv aşılarını günümüzde sağlık ocağında yada devlet hastanesinde yaptırmanız maalesef mümkün değildir. İleride zorunlu aşı kapsamına alınacak olursa bu taktirde devlet destekli olarak yaptırma şansınız olacaktır.

Hpv aşılarınızı Ankara Çankaya ilçesindeki siğil tedavi merkezimizde yaptırabilirsiniz. Hpv aşısı fiyatı klinğimizde Çankaya bölgesindeki pekçok kliniğe göre oldukça uygundur. Kliniğimizde Gardasil 4 lü aşı yapılmaktadır. Merkezimizde hpv testinizi, hpv aşılarınızı ve genital siğil tedavinizi yaptırabilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page