Lazerle siğil tedavisi genital siğil tedavisi sırasında sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Ancak lzer kelimesini duyunca hastalarda bir korku oluşmaktadır. Lazerle siğil tedavisi acıtır mı? Ağrı yapar mı? şeklinde pek çok sorular akla gelmektedir. Bu makalemizde lazerle siğil tedavisi acıtır mı, ağrı yapar mı, nasıl yapılır bu konulardan bahsedeceğiz.
Genetik ve çevresel faktörlerden dolayı vücutta kişiyi rahatsız eden siğil adı verilen oluşumlar çıkabilir. Siğiller yüz, el, kol, ayak gibi yapıları hedef alırlar. Aynı zamanda genital bölgede de siğiller çıkabilir. Genital bölgede çıkan siğiller diğerlerine oranla daha tehlikelidir. Bu yüzden uzman bir hekime danışmak gerekir. Siğiller her zaman kendiliğinden geçmez. Hatta tam tersi muayene edilmediği taktirde vücudun diğer bölgelerine de sıçrama yapabilir.
Siğillerden kurtulmak için birçok tedavi yöntemine başvurulmaktadır. Bu yöntemler yakma, dondurma şeklinde olabiliyor. Lazerle siğil tedavisi de oldukça sık kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde siğiller yakılarak yok edilir. Merak edilen sorulardan biri ise siğiller yok edilirken lazer tedavisi esnasında acı duyulup duyulmadığıdır. Ellerde ve ayaklarda olan siğillerde genellikle acı pek hissedilmez.
Lazerle siğil tedavisi lokal anestezi altında acı veren bir işlem değildir. Oldukça pratik bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Genital bölge siğillerinde genellikle lokal anestezi tercih edilir. Bu bölgedeki siğillerde acı hissi diğerlerine oranla daha fazla hissedilebilmektedir. Fakat anestezi altında uygulanan işlemlerde kişi genellikle ağrı hissi duymaz. Ciddi siğiller ameliyathane ortamında doktor tarafından tedavi edilmelidir. Ayrıca ayak tabanında oluşan siğillerde ağrılı olabilmektedir. Küçük siğiller büyüklerine oranla daha az ağrılıdır.
Lazerle Siğil Tedavisi Nasıl Yapılıyor?
Siğillerinden kurtulmak isteyenlerin başvurduğu yöntemlerden biri olan lazer tedavisi sıkça merak ediliyor. Acaba lazerle siğil tedavisi nasıl gerçekleşiyor? Bir göz atalım.
Lazerle siğil tedavisi şu şekilde gerçekleşiyor:
İlk olarak hasta detaylı şekilde muayene edilir.
Hastanın durumuna uygun tedavi belirlenir.
Seçilen yöntem iyice değerlendirilir.
Hastaya yapılacak işlem anlatılır.
Hasta kabul ettiği taktirde muayene odasına alınır.
Direk siğil üzerine lazer işlemi uygulanır ve siğiller yakılır.
Siğilleri besleyen damarlar lazer yardımı ile yok edilir.
Uygulanan ve seçilen yönteme göre tedavide farklılıklar görülebilir. Siğilin olduğu bölge tedavi yöntemini belirleyebilir. Siğillerin şekilleri ise bulundukları bölgeye göre farklılık gösterirler.
Lazer Tedavisi Sonrası Nasıl Değişiklikler Olabilir?
Lazer ile tedavi edilen siğilin olduğu bölgede acı hissi duymak normaldir. Ağrı duyulabilir. Genellikle siğilin etrafında koyu halkalar görülür. Bunlar birkaç gün kişiyi rahatsız edebilir. Uzun süreli geçmeyen ve ağrısı dinmeyen siğiller olduğu taktirde tekrardan doktorunuza başvurmanız gerekecektir.
Lazer Tedavisi Sonrası İz Kalır mı?
Lazer işlemi sonrası bazı riskler görülebilir. Çok büyük riskler değildir. Siğil çevresinde morarma görülebilen risklerdendir. Birkaç gün içerisinde ortadan kalkar. Lazer tedavisi güvenilir ve uzman bir kişi tarafından yapıldığı taktirde herhangi bir ciddi iz oluşumu yapmaz. Hafif biriz kalabilir. Güvenilir olmayan ortamlarda yaptırılan lazer tedavileri olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir.
Lazer Tedavisi İşlemi Siğilleri Tamamen Yok Eder mi?
Siğillerin etkeni genellikle virüslerdir. Virüslerde vücuttan kolay kolay yok olmazlar. Fakat lazer tedavisi uygun şekilde yapıldığı ve tedavi sonrası kontrollerin düzenli şekilde yaptırıldığı taktirde siğiller tamamen yok edilebilir. Fakat bu sürecin tekrarlamaması için siğilin tamamen yok olduğundan emin olmak gerekir. Virüslerden kaynaklanan siğiller vücudun başka yerlerinde de çıkmaya devam edebilir. Hastalar bu süreçte düzenli şekilde takip edilmeli ve doğru şekilde bilgilendirilmelidir.
Lazerle Siğil Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Lazer ile siğil tedavisi süresi ve seansları siğilin büyüklüğüne ve bulunduğu yere göre farklılık göstermektedir. Bazı siğiller kısa sürede tedavi edilirken bazılarında ek seanslara ihtiyaç duyulabilmektedir. Bunun için hasta doktoru ile etkileşim halinde olmalı ve en doğru tedavi ve süreci ondan öğrenmelidir. Genellikle 3 veya 4 hafta aralarda 2 seans yeterli olabilmektedir. Tabiiki bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Lazerle siğil tedavisini Ankara ilindeki Çankaya ilçesindeki özel merkezimizde lokal anestezi ile acı, ağrı çekmeden yaptırabilirsiniz. Kliniğimizde siğil dondurma, siğil yakma, hpv testi ve hpv aşısı da tarafımızdan yapılmaktadır.
Comments